Vidíme Boží ruku v lidských dějinách, přírodě, zvířatech a svobodě jednotlivce

Víra

V této rubrice nejsou žádné články.

INSOMNIE LIDSTVA - Zapomněli jsme na dinosaury?

09.08.2015 00:59

 

 

Zdá se, že dinosauři nevyhynuli před miliony lety, ale žili spolu s lidmi během posledních několika tisíci let.

Řecký dějepisec Hérodotos ve své práci Herodotovy Historie, Kniha 2 popisuje u Arabského poloostrova jakéhosi "okřídleného hada", který má křídla, jež však nejsou opeřená, ale podobají se na křídlům, jaká mívá netopýr.

Objevitel Marco Polo zas vzpomínal něco, co nazval "obrovským hadem" a ve své knize píše: "Zde (provincie Karazan, Čína) jsme viděli obrovské hady deset kroků dlouhé a osm stop široké. Na přední části, nedaleko hlavy, měli dvě, ne dlouhé, nohy. Nohy měli po tři drápy, stejně jako tygr ...Čelist byla dost široká na to, aby spolknou člověka, zuby měli velké a ostré a jejich celkový vzhled je strašný. Žádný člověk, ba ani mládě se nemůže k nim přiblížit bez pocitu strachu. Přes den se, z důvodu velkých veder, ukrývají v jeskyních. Odtud se v noci vybírají na lov a ať se setkají s jakoukoli šelmou, vždy ji mohou uchopit a sežrat; a je jedno jestli je to tygr, vlk, nebo něco jiného." (Cesty Marca Pola: Kniha 2)

Dobyvatel Alexandr Veliký zase popsal, že při jeho tažení do severní Indie byly jeho vojáci vystrašení velkými draky žijícími v jeskyních.